Időtálló szórakozás gyerekeknek? - Bambusz tálca mint játék

Időtálló szórakozás gyerekeknek? - Bambusz tálca mint játék

A bambusz tálca környezetbarát és biztonságos segédeszköz különböző játékokhoz, amely támogatja a gyerekek szenzoros érzékelését, kreativitását, logikai gondolkodását és finommotorikáját. A bambusz tálca mint játék ideális választás, végtelen szórakozást, kreativitást és tanulási lehetőséget kínál. Ha még mindig gondolkozol, hogy szükségetek van-e rá, akkor olvass tovább!

Miért válasszuk a bambusz tálcákat?

A bambusz tálca több mint egy hagyományos játék - oktató eszköz, amely több területen is segíti a gyerekek fejlődését:

  • környezetbarát és fenntartható - a bambusz környezetbarát és fenntartható anyag, ami fontos lehet a gyerekek játékainak kiválasztásában.
  • szenzoros fejlődés - a bambusz tálcák lehetőséget adnak a gyerekeknek különböző textúrákat, színeket és alakzatokat felfedezni. Stimulálja az érzékeiket a sima bambusz anyag érintése, kövek keresése vagy alakzatok létrehozása, 
  • kreativitás és fantázia - a gyerekeknek lehetőségük van a saját történeteiket megalkotni, ami fejleszti a kreativitásukat és képzelőerejüket,
  • motorika fejlődésre - a tálcán lévő különböző tárgyakkal való manipuláció segít fejleszteni a gyerekek finommotorikáját. 

Oktatás játékosan

A bambusz tálca használata nem csak szórakozásra alkalmas. Ez a játék tökéletes oktató eszköz is. 

  • természettudományok - a gyerekek a bambusz tálcával való játék közben többet megtudhatnak a természetről, növényekről vagy ásványi anyagokról. Felfedezhetnek különböző felületeket és megtanulhatják hogyan különböztessenek meg eltérő anyagokat.
  • matematika és geometria - a tálca különböző alakzatokat és mintákat tartalmaz, amely lehetőséget ad gyakorolni a matematikát és geometriát a gyakorlatban is. A gyerekek megfigyelhetik az egyes alakzatokat, számolhatnak köveket vagy különböző csoportosítást találhatnak ki.
  • nyelv- a tálcával való játszás támogathatja a nyelvi fejlődést, ha a gyerekek elmagyarázzák mit csinálnak és ezt meg is beszélik egymás közt.

Hogyan játszunk a bambusz tálcákkal?

  • játszatok a vízzel - a tálcák tartós felületű anyagának hála megfelelnek a vízzel való játékokra. A vizet befesthetitek vízfestékkel vagy természetes ételszínezékkel. Ha szeretnétek gyermekeddel a finommotorikát gyakorolni, válasszátok a pipettát, ami a gyerekek összpontosítását is támogatja. Ehhez a játékhoz a legideálisabb a virág mintás bambusz tálca, amely több részre van felosztva, így színes szirmú virágot alkothattok vízzel vagy más tárgyakkal. 

  • homokforma - használjátok a bambusztálcákat homokformaként, kinetikus homokkal kombinálva. Ezek a sima felületek egyéb variációkat is kínálnak 3D alkotások létrehozására. Válaszd például a makk formájú tálcát, amely segítségével különböző arcocskákat alkothattok, eltérő érzelmekkel. 

  • mutassátok be a gyűjteményetek - engedd, hogy a gyermeked bemutassa a természetben összegyűjtött kincseit. A legközelebbi séta alkalmával begyűjtött érdekes köveket vagy leveleket kiállíthatja a bambusz tálcáján. 

  • csoportosítsatok - a virág mintás bambusz tálca ideális lehetőséget kínál a csoportosításra. Rendszerezzétek az állatfigurákat, amelyeket otthon találtok, vagy a tapadókorongos építőkészlet, esetleg az összekapcsolható tojások részeit. Csoportosíthattok akár színes papírokat, amelyeket a gyerekek tépdelhetnek, így gyakorolják a színeket és megmozgatják a kezüket. 

  • rajzoljátok körbe az alakzatokat - a tálcákat felhasználhatod mintaként, amelyet körberajzolva kétféle tevékenységet is kínálsz gyermekednek. A körberajzolt alakzatot kifesthetik a tálcát pedig megtölthetik gyurmával, homokkal, piankolína polimer gyurmával vagy kövekkel és különböző hüvelyesekkel. 


Bevásárlókosár (0)

Az ön kosara üres.